fbpx

Elektrisch varen

Elektrisch varen is de toekomst van de watersport. Met de groeiende bezorgdheid over de milieu-impact van traditionele brandstofmotoren, staan steeds meer vaarders op zoek naar een duurzamere optie. Elektrische schepen bieden een oplossing door schonere energiebronnen te gebruiken en geen uitstoot van schadelijke stoffen te produceren.

Bij Omtzigt watersport zetten we ons in voor een duurzame toekomst van de watersport. Een van de manieren waarop we dat doen, is door onze klanten te informeren over de voordelen van elektrisch varen. 

Nu met de doorbraak via lithium accu’s die veel vermogen kunnen leveren tegen een lager gewicht, worden deze motoren voor de botenmarkt nu echt interessant. 

Wie wil nou niet geruisloos varen en kunnen genieten van de omgeving?

Met partners als Mercury, Torqeedo en Propel kan Omtzigt Watersport het elektrisch varen voor u mogelijk maken. Over deze partners vertellen wij u hieronder graag meer.

Op omtzigt.com willen we u helpen om een bijdrage te leveren aan een groener milieu. Elektrisch varen is een van de manieren waarop we dat doen. Bezoek onze website voor meer informatie over elektrisch varen en onze aanbod van elektrische schepen.

electric mercury

Mercury

Intro

Mercury is de brandstof buitenboordmotor fabrikant, met jarenlange ervaring in het bouwen van benzine en diesel motoren. Door de opkomende shift in de markt en de energiecrisis is de Mercury groep bezig met het ontwikkelen van elektrische outboard.

Het zal de bedoeling zijn deze zowel als knuppelbediening als met afstandsbediening te kunnen leveren.

De bedoeling is dat de accu uitneembaar is en in de houder van de motor zijn plaats vind tijdens het varen. Dit heeft voordelen voor anti-diefstal en de motor is thuis op te laden.  

Onderscheidend vermogen

– Erkende Amerikaanse buitenboordmotorenbouwer
– Accu uitneembaar
– Anti-diefstal
– Thuis op te laden 

Prijs

Nog onbekend en verwacht voor 2023. 

torqeedo elektrisch varen

Torqeedo

Intro

Torqeedo bouwde de eerste elektrische buitenboordmotor. Dit heeft erin geresulteerd dat zij wat betreft ervaring in de elektrische buitenboordmotor markt de baas is. Zo is Torqeedo al opgericht en begonnen te ontwikkelen in 2005, ver voordat de trend elektrisch varen in opkomst was. Dit heeft hen een voorsprong geboden om nu in 2022 een grote range aan efficiënte elektrische buitenboordmotoren te leveren.

Deze range is als volgt:
Torqeedo Cruise 3kW, welke vergelijkbaar is met 6PK
Torqeedo Cruise 6kW, welke vergelijkbaar is met 9.9PK
Torqeedo Cruise 10kW, welke vergelijkbaar is met 20PK
Torqeedo Cruise 12kW, welke vergelijkbaar is met 25PK
Torqeedo Deep Blue 25kW, welke vergelijkbaar is met 40PK
Torqeedo Deep Blue 50kW, welke vergelijkbaar is met 80PK

Onderscheidend vermogen

– Eerste elektrische buitenboordmotor bouwer
– Geruime ervaring in elektrische buitenboordmotoren
– Keuze uit brede range van verschillende modellen
– Sportieve look 

Prijs

Motor:
Torqeedo Cruise 3kW (excl. accu’s) : vanaf  € 3.700,00 incl. BTW
Torqeedo Cruise 6kW (excl. accu’s) : vanaf € 4.450,00 incl. BTW
Torqeedo Cruise 10kW (excl. accu’s) : vanaf  € 10.575,00 incl. BTW
Torqeedo Cruise 12kW (excl. accu’s) : vanaf € 10.575,00 incl. BTW
Torqeedo Deep Blue 25kW (excl. accu’s) : op aanvraag
Torqeedo Deep Blue 50kW (excl. accu’s) : op aanvraag

Accu:
Torqeedo Power 24-3500 lithium accu 3.5kWh: €3.185,00 incl. BTW
Torqeedo Power 48-5000 lithium accu 5.0kWh: €5.295,00 incl. BTW

propel outboard s1 elektrisch varen

Propel

Intro

Propel is de veelbelovende nieuwkomer binnen de elektrische motoren wereld. Dit bedrijf is opgericht in de eerste maanden van 2021. Propel is een dochterbedrijf van het welbekende SAIETTA (electric drive solutions) welke vanaf 2008 al bezig is met elektrische aandrijvingen. Het is dus geen toeval dat Propel elektrisch is. Ook is het geen toeval dat Propel is opgericht in Corona tijd, want SAIETTA kreeg tijd zich te focussen op een eigen product namelijk de Propel buitenboordmotor.

Nu bijna twee jaar verder gaan zij na uitgebreide testfase, over tot productie van de S1 hun buitenboordmotor. Deze wordt voor uitlevering verwacht in april van 2023.

Wat deze motor uniek maakt ten opzichte van de andere twee genoemde motoren, is het eigengenoemde ”pancake” design (zie afbeelding) dat ervoor zorgt dat zij de motor boven de waterlijn in werking kunnen laten treden. Zo is eventuele waterschade door plasticzakken, vislijnen en verpakkingsmateriaal etc. voor Propel een minder groot gevaar.

Deze range is als volgt:
Propel S1 vermogen 7kW, welke vergelijkbaar is met 18pk
Propel S1 vermogen 10kW, welke vergelijkbaar is met 25pk
Propel S1 vermogen 13kW, welke vergelijkbaar is met 30pk

 

Onderscheidend vermogen

– Veelbelovende nieuwkomer
– Pancake motor, boven waterlijn
– Veel PK uit de kilowatts
– Moederbedrijf geruime ervaring in elektrische aandrijving

 

Prijs

Motor:
Propel S1 vermogen 7kW (excl. accu’s) : vanaf  €4.996,09 incl. BTW
Propel S1 vermogen 10kW (excl. accu’s) : vanaf €5.693,05 incl. BTW
Propel S1 vermogen 13kW (excl. accu’s) : vanaf  €6.698,56 incl. BTW

Accu:
Propel B1 per 1.7kWh lithium accu: €1357,62 incl. BTW

 

RAND boats

Rand Boats is ons huismerk en stimuleert ook op een duurzamere wereld, zo maakt RAND hun productie zo min mogelijk energie intensief en gebruiken ze gerecycled polyester. Hierop volgend is dit merk ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling op de elektrische motoren om hun product uit te voeren met een zo min mogelijk vervuilend product als set. Meer over wat RAND precies doet en welke combinatie’s met elektrische motoren al is gemaakt, is terug te lezen op onderstaande link op onze RAND site. 

Pin It on Pinterest