fbpx

Elektrisch varen

Elektrisch varen is de toekomst van de watersport. Met de groeiende bezorgdheid over de milieu-impact van traditionele brandstofmotoren, staan steeds meer vaarders op zoek naar een duurzamere optie. Elektrische schepen bieden een oplossing door schonere energiebronnen te gebruiken en geen uitstoot van schadelijke stoffen te produceren.

Bij Omtzigt watersport zetten we ons in voor een duurzame toekomst van de watersport. Een van de manieren waarop we dat doen, is door onze klanten te informeren over de voordelen van elektrisch varen. 

Nu met de doorbraak via lithium accu’s die veel vermogen kunnen leveren tegen een lager gewicht, worden deze motoren voor de botenmarkt nu echt interessant. 

Wie wil nou niet geruisloos varen en kunnen genieten van de omgeving?

Met partners als Mercury, Torqeedo en Propel kan Omtzigt Watersport het elektrisch varen voor u mogelijk maken. Over deze partners vertellen wij u hieronder graag meer.

Op omtzigt.com willen we u helpen om een bijdrage te leveren aan een groener milieu. Elektrisch varen is een van de manieren waarop we dat doen. Bezoek onze website voor meer informatie over elektrisch varen en onze aanbod van elektrische schepen.

 

 

 Intro

Mercury is de brandstof buitenboordmotor fabrikant, met jarenlange ervaring in het bouwen van benzine en diesel motoren. Door de opkomende shift in de markt en de energiecrisis is de Mercury groep bezig met het ontwikkelen van de elektrische outboard.

De accu is uitneembaar en vindt zijn plaats in de houder van de motor intern of in het acculuik (zie foto’s).  

Onderscheidend vermogen

– Erkende Amerikaanse buitenboordmotorenbouwer
– Accu uitneembaar
– Anti-diefstal
– Thuis op te laden 

Prijs

Engine Model

Power

Prijs (incl. BTW)

Mercury Avator 7.5e

750 Watt

Op aanvraag

Mercury Avator 20e

2.2 kWh

Op aanvraag

Mercury Avator 35e

3.7kWh

Op aanvraag

Torqeedo elektrische aandrijvingen:

 Intro

Torqeedo bouwde de eerste elektrische buitenboordmotor. Dit heeft erin geresulteerd dat zij wat betreft ervaring in de elektrische buitenboordmotor markt de baas is. Zo is Torqeedo al opgericht en begonnen te ontwikkelen in 2005, ver voordat de trend elektrisch varen in opkomst was. Dit heeft hen een voorsprong geboden om nu in 2022 een grote range aan efficiënte elektrische buitenboordmotoren te leveren.

Deze range is als volgt:Torqeedo Cruise 3kW, welke vergelijkbaar is met 6PKTorqeedo Cruise 6kW, welke vergelijkbaar is met 9.9PKTorqeedo Cruise 10kW, welke vergelijkbaar is met 20PKTorqeedo Cruise 12kW, welke vergelijkbaar is met 25PKTorqeedo Deep Blue 25kW, welke vergelijkbaar is met 40PKTorqeedo Deep Blue 50kW, welke vergelijkbaar is met 80PK

Onderscheidend vermogen

– Eerste elektrische buitenboordmotor bouwer– Geruime ervaring in elektrische buitenboordmotoren– Keuze uit brede range van verschillende modellen– Sportieve look 

Prijs

Model Power Price (incl. BTW)
Torqeedo Cruise 3kW 3 kW €3,700.00
Torqeedo Cruise 6kW 6 kW €4,450.00
Torqeedo Cruise 10kW 10 kW €10,575.00
Torqeedo Cruise 12kW 12 kW €10,575.00
Torqeedo Deep Blue 25kW 25 kW Op aanvraag
Torqeedo Deep Blue 50kW 50 kW Op aanvraag

Accu (Battery) Options:

Battery Model Capacity Price (incl. BTW)
Torqeedo Power 24-3500 lithium 3.5 kWh €3,185.00
Torqeedo Power 48-5000 lithium 5.0 kWh €5,295.00

Prijzen zijn onder voorbehoud. 

 

 

 

RAND boats

Rand Boats is ons huismerk en stimuleert ook op een duurzamere wereld, zo maakt RAND hun productie zo min mogelijk energie intensief en gebruiken ze gerecycled polyester. Hierop volgend is dit merk ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling op de elektrische motoren om hun product uit te voeren met een zo min mogelijk vervuilend product als set. Meer over wat RAND precies doet en welke combinatie’s met elektrische motoren al is gemaakt, is terug te lezen op onderstaande link op onze RAND site. 

Pin It on Pinterest