Torqeedo elektrische aandrijvingen:

 

Torqeedo brengt sinds 2005 een complete lijn met elektrisch aangedreven buitenboordmotoren op de markt. Het programma wordt gekenmerkt door een zeer uniek innovatief ontwerp. Alle motoren zijn krachtig, efficiënt, compleet waterdicht en voorzien van een LCD display voor weergave van stroomverbruik, voltage, snelheid en resterende vaartijd- of afstand. De Torqeedo is hét emissie vrije alternatief voor een ‘normale’ buitenboordmotor.

De Travel 503 en 1003 modellen van Torqeedo zijn geschikt voor kleine motorboten, bijboten en zeilboten, als alternatief voor benzinemotoren tot 4 PK. De lichtgewicht lithium accu is geïntegreerd in de motor en verwisselbaar met een reserve accu. De motor incl. accu weegt maar 14 kg en is dus heel goed hanteerbaar. In de bijbehorende draagtas kun je hem makkelijk meenemen en opbergen. Ideaal voor bv. boten die in de Amsterdamse grachten liggen!

De Cruise 2.0 en 4.0 modellen zijn geschikt voor grotere motorboten en vervangen buitenboordmotoren tot 10 PK. Ze zijn verkrijgbaar met stuurhendel bediening of met besturing op afstand. De motoren worden gecombineerd met een 24 V (voor de 2.0) of 48 V accupakket in de boot. Daarvoor kunnen (sem-) tractie loodaccu’s of de Torqeedo Power 26-104 lithium accu worden toegepast. Deze accu weegt maar 25 kg. en de capaciteit van een pakket loodaccu’s van 90 kg.!

Sinds 2013 levert Torqeedo ook motoren met grotere vermogens de Deep Blue outboard en inboard van 40 en 80 PK. Deze worden geleverd als compleet systeem met accu’s regel- en beveiligingselektronica, touch screen display en gashendel. Zeer geschikt voor jachten, spotboten en professionele toepassingen waar men duurzamer wil varen en brandstofkosten besparen!